Вести Македонија Ударни вести

Од денеска сите вработени во МВР добиваат покачување на платата од 5%

  Во насока на континуирано мотивирање на вработените во МВР, издејствувавме зголемување на платите за 5% почнувајќи од 1 септември 2022, од Буџетот на МВР, што претставува трето покачување на платите на вработени во МВР. Во 2018 година се издејствува зголемување на платите за околу 5 илјади униформирани полициски службеници, притоа овозможувајќи издвојување на работните […]