Вести Изјави Македонија Статуси Ударни вести

Дескоска објави документ: Министерството во 2019 не дало дозвола да се отвори „Иван Михајлов“

  Рената Дескоска, поранешната министерка за правда насвојот фб профил излезе со реакција околу името на културниот центар „Иван Михајлов“ во Битола. “Овие неколку денови слушаме остри реакции околу името на културниот центар Иван Михајлов. Јавноста со право реагира. Се постави и прашањето околу тоа кој државен орган дозволил да се регистрира здружение под тоа […]

Вести Изјави Македонија

Дескоска: Нема напредок во преговорите за законот за СЈО

За жал, дури и на оваа средба немаше напредок во преговорите за законот за јавни обвинители, рече министерката за правда, Рената Дескоска. „Разговаравме за прашањата отворени од самиот почеток, меѓу кои и за статусот на предметите кои ги води СЈО. Клучните непремостливи разлики се оденсуваат токму на ова прашање“, рече Дескоска.