Алтернатива Настани

Промоција на збирка раскази „Вечерен автобус“ од Стефан Алијевиќ

  Вечерва во Ла Кања во скопската чаршија, со почеток во 20 часот, ќе се случи промоцијата на дебитантската збирка раскази „Вечерен автобус“ од Стефан Алијевиќ. За книгата ќе зборуваат промоторите Јана Медиќ и Петар Андоновски.                                       […]

Алтернатива Настани

Или-Или: Нова збирка раскази „Вечерен автобус“ од Стефан Алијевиќ

  Или-Или во едицијата ПРОаЗА ја објави првата збирка раскази од младиот македонски писател Стефан Алијевиќ. Расказите од збирката „Вечерен автобус“ лебдат во еден свет помеѓу автофикцијата и фикцијата, претендирајќи да создадат игра, комуникација и неизвесност кај читателот што од напишаното е лична вистина на авторот, а што измислица. Освен тоа, расказите градат повеќе дихотомии […]