Вести Колумна Свет Став Текстови Ударни вести

Ниту Косово не е имуно на руската пропаганда во регионот – Петрит Зогај

  Се чини јасно дека целокупното инсистирање на Руската Федерација да ја спореди агресијата во Украина со војната во Косово е да создаде алиби на меѓународната сцена за окупацијата на Украина и последиците што таа окупација ги носи таму, пишува Петрит Зогај, за Республика. Невозможно е да се игнорира било која војна, независно каде се случува. […]