Вести Македонија Став Топ теми Ударни вести

ДКСК: Ќе се прави ревизија на финансиските извештаи на Владата

  Во насока на зајакнување на интегритетот на институциите и зголемување на нивната транспарентноста, радува фактот што Државниот завод за ревизија во Годинешната програма за работа на ДЗР за 2022 година по 13 години е планирана ревизија на регуларност на финансиските извештаи на Владата на РСМ. Борбата против корупцијата и судирот на интересите е можна […]