Вести Македонија Став Топ теми Ударни вести

ЗНМ реагира на постапката на град Скопје: Рекламирање со јавни пари е забрането

  Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) алармира за постапката на градот Скопје, кој преку јавна набавка планира да инвестира средства на граѓаните за кампањи во приватни телевизии и онлајн медиуми за промоција на активности на градот. Според огласот за јавна набавка, достапна на Електронскиот систем за јавни набавки, градот Скопје предвидува да инвестира речиси […]