Вести Македонија Став

ЦИВИЛ: Криењето зад партиската говорница и уцените се неприфатливи, Мицкоски мора да одговара!

ЦИВИЛ изразува длабока загриженост и бара од институциите да реагираат решително, навремено и соодветно на законите, по јавното признание на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, дека поседува документи што се дел од кривична истрага. Како што и самото Обвинителство нагласи, тие материјали се набавени на криминален начин. Неприфатливо е да се злоупотребува законот за укажувачи и […]