Вести Изјави Македонија Ударни вести

„Алејата на Украина“ вечен потсетник на поддршката од граѓаните и Општина Центар за Украина

  Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски заедно со амбасадорката на Украина, Н.Е. Лариса Дир и претседателот на Здружението на Украинците, Олександр Урбанович свечено ја отворија „Алејата на Украина“.     Градоначалникот Герасимовски истакна дека оваа локација каде денеска се отвори „Алејата на Украина“ ќе биде вечен потсетник на поддршката која ја даваат граѓаните и […]