Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Џафери не ја прифати иницијативата на ВМРО-ДПМНЕ за Референдум

  Претседателот на Собранието на РС Македонија, Талат Џафери, писмено го информираше Христијан Мицкоски како овластен предлагач на иницијативата за распишување на референдум за важноста на ратификацијата на Договорот со Р. Бугарија, дека таков референдум не може да се распише. „Во член 118 во Уставот на РС Македонија е утврдено дека меѓународните договори што се […]