Вести Македонија Ударни вести

МО објави конкурс за прием на 200 професионални војници

  Министерството за одбрана денеска го објави Јавниот оглас за прием на 200 професионални војници на служба во Армијата на Република Северна Македонија. Рокот за пријавување на кандидатите е 15 дена вклучувајќи го и денот на објава. Согласно новите законски измени за служба во Армијата, идните професионални војници од моментот на склучување на договор ќе […]