Вести Македонија Став Ударни вести

Уставниот суд немаше мнозинство за предметот “работа во недела”

  Уставниот суд денеска ја одржа XXVIII-та седница со дневен ред на кој се расправаше по три реферати, меѓу кои и рефератот У.бр.4/2022 кој опфаќа „работа во недела”. Уставниот суд не донесе одлука за овој предмет поради недоволно мнозинство на гласови, односно еден од судиите на јавната расправа се изјасни дека нема да го поддржи […]