Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Путин нареди делумна мобилизација

  Рускиот претседател Владимир Путин во денешното телевизиско обраќање изјави дека наредил делумна мобилизација во земјата која стартува денеска. “Нагласувам дека се работи за делумна мобилизација. Мобилизацијата започнува денеска, 21 септември. На Русите кои се мобилизирани ќе им бидат дадени сите поволности и гаранции, a мобилизираниот персонал ќе добие и дополнителна обука. „Ќе ги искористиме […]