Алтернатива Настани

ХАЕМУС: Авантуристичка мистерија „Потрага по средновековното богатство“

  На 25 септември, во организација на ХАЕМУС ќе се реализира авантуристичката мистерија „Потрага по средновековното богатство“, интерактивнa социјална едукативна игра. Активностите започнуваат со кратка едукативна тура низ Скопското кале, за да можат учесниците да ги препознаат објектите на старите мапи и приказните поврзани со нив. Потоа групата го добива царскиот дневник на мајсторот Крон […]