Вести Свет Став Ударни вести

Бертран Бадрè и Ив Тибергиен: Како понатаму во свет(от) кој се соочува со шокови

  Шоковите кои се случуваат истовремено и распадот на меѓународната соработка го направија управувањето со кризи невозможно – барем со користење на стандардните алатки. Овој предизвик бара ново размислување и подготвеност од страна на важните играчи во системот да ги скротат своите стратешки ривалства./Республика Сите ние можеме да бидеме сигурни во едно нешто: дека повеќе […]