Вести Македонија Ударни вести

Комората на геодетите усвои Декларација за унапредување на геодетскиот сектор

  Собранието на Комората на геодетски друштва усвои Декларација за развивање и унапредување на приватниот гоедетски сектор со која ќе бара од државните институции поддршка за креирање на законски и подзаконски решенија кои се создадат поволни услови за водење на бизнис во овој сектор. На седницата беше донесена и одлука за формирање на Советодавно тело, чии […]

Вести Македонија Ударни вести

Комората на геодети и Градежениот факултет потпишаа Меморандум за соработка

  Комора на трговски друштва за геодетски работи потпиша Меморандум за соработка со Градежен факултет при универзитет “Св. Кирил и Методиј” Скопје, со што се официјализираше долгогодишната успешна соработка која ја негуваат двете институции, но и се продлабочува, а се со цел унапредување на геодетската дејност во нашата државата. Меморандумот за соработка потпишаа м-р Никола […]