Алтернатива Вести Македонија Настани

Во Црвена Вода одбележана годишнината од издавањето на Манифестот на македонскиот народ

  Во историското село Црвена Вода, општина Дебрца, денеска, со пригодна свеченост и народен собир,  одбележана е 79-годишнината од издавањето на Манифестот на ГШ на НОВ и ПОМ, на овој ден, во  1943 година. Овој документ, првиот печатен на македонски јазик, во тогашната партизанска печатница, по своето историско значење е еднаков на Крушевскиот манифест, бидејќи […]