Вести Македонија Ударни вести

Државен Архив: Нов импулс во соработката со Турција

  Во официјална посета на Државниот архив денеска беа потпретседателот на Турската агенција за соработка и координација – ТИКА, д-р Махмут Чевик и програмскиот директор на ТИКА во Скопје, Халим Омер Согут кои остварија средба со директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески.           Обострано беше констатирано дека се отвораат нови […]