Алтернатива Настани

МКИЦ во Тирана со богата содржина во месец октомври

  Македонскиот културно информативен центар во Тирана, продолжува со своите активности и во месец октомври. На 1 октомври беше отворена изложба на нашата уметница Елита Алити, насловена, “Stimulate your sences”, наменета првенствено за лица со оштетен вид.   На 13 октомври, закажан е голем концерт на пијанистката Ивана Мазнејкова, која ке го отвори фестивалот “Магична […]