Вести Македонија Ударни вести

Кампања на МВР и УНДП “Секој куршум има мета! Слави со срце не со оружје”

  „Секој куршум има мета! Слави со срце, не со оружје“ е слоганот на новата кампања за подигнување на јавната свест за опасностите што произлегуваат од носењето и злоупотребата на мало и лесно оружје. Активноста ја спроведува Министерството за внатрешни работи во соработка со Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП). Главната цел на кампањата […]