Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Стапи на сила одлуката за намалување на цените на млечните производи и тестенините

  Согласно со одлуките на Владата, од денеска ќе бидат замрзнати цените на тестенитете (макароните и шпагетите), кои во маркетите ќе бидат пониски за 15% и на млечните производи (кравјо млеко 2,8 проценти, 3,2 проценти, 3,5 проценти, јогурт, кисело млеко, павлака, кравјо и мешано бело сирење и кравји кашкавал) кои пак бидат пониски за 10%.  […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

ДПИ ќе ги контролира цените на тестенините и млечните производи

  Одлуките на Владата за намалување на цените на тестенините и млечните производи се донесоа пред речиси една седмица, а од утре веќе и официјално стапуваат во сила, и трговците до сега требаше да ги усогласат цените според Одлуките на Владата.  Од утре инспекторите ќе бидат на терен и ќе вршат контроли за да се […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Ограничени маржи и за млечни производи

  Владата на 87-та седница донесе Одлука за дополнување на одлуката за посебни услови за трговијата на одделни стоки. Со оваа одлука, на предлог на Министерството за економија, се замрзнува маржата и за млечните производи: урда, крајво бело сирење и мешано бело сирење, кашкавал, кисело млеко и павлака и јогурт, за коишто се ограничува највисока […]