Алтернатива Настани

“Животот на Молиер” во Македонски народен театар

  Животот на Молиер, 20 октомври во Македонски народен театар МНТ, со почеток од 20 часот   Автор: Михаил Булгаков, Режисер: Александар Поповски   УЛОГИ Никола Ристановски – Жан-Батист Поклен де Молиер, познат драматург и автор Сашка Димитровска – Медлен Бежар, актерка на де Молиер Емил Рубен – Шарл-Вадле де Лагранж, актер со прекар „Регистар“, […]