Вести Македонија Ударни вести

Пендаровски ќе одликува 13 дејци од областа на народната музика со Медал за заслуги

  Претседателот Стево Пендаровски, денеска, 10 октомври, на свечена церемонија во Филхармонија со почеток во 18:00 часот, а во пресрет на 11 Октомври, Денот на народното востание, ќе ги одликува Анка Гиева и Виолета Томовска, и постхумно Пеце Атанасовски, Никола Бадев, Мирвет Беловска, Ајри Демировски, Васка Илиева, Вања Лазарова, Кирил Манчевски, Тале Огненовски, Кочо Петровски, […]