Вести Свет Став

Моќта на доларот под закана? – Виктор Јакимовски

  Дали намалувањето на производството на нафта од страна на ОПЕК-земјите е сигнал дека се подготвува процес за предизвикување на моќта на доларот и како Саудиска Арабија е во центарот на сите процеси?- пишува Виктор Јакимовски, за Республика На својот последен  состанок, земјите-членки на ОПЕК+ картелот (кој во голема мера е предводен од Саудиска Арабија) донесоа […]