Вести Свет Ударни вести

УНИЦЕФ: Уште 4 милиони деца втурнати во сиромаштија

  Војната во Украина и зголемувањето на трошоците на живот како резултат на тоа, турна уште четири милиони деца во сиромаштија во Источна Европа и Централна Азија во последните месеци, се предупредува во студија на УНИЦЕФ. Во тие региони, „војната во Украина и зголемената инфлација турна уште четири милиони деца во сиромаштија, што претставува зголемување […]