Вести Македонија Топ теми Ударни вести

МНР испрати вербална нота за изјавата на Костадин Костадинов од „Преродба“

  По повод изјавите на пратеникот и лидерот на политичката партија „Вазражадане“, г-дин Костадин  Костадинов за време на конститутивната седница на Народно Собрание на Република Бугарија, Министерството за надворешни работи, преку амбасадата на Република Бугарија во Скопје, упати вербална нота до Министерството за надворешни работи на Бугарија, во која изрази крајно незадоволство од содржина на […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Вербална нота до Софија, поради изјавите на европратеникот Џамбаски

  Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија, преку својата Амбасада во Софија, упати вербална нота, со која изрази крајно незадоволство од неодамнешните јавни изјави на членот на Европскиот парламент и ко-претседател на политичката партија ВМРО-БНД, Ангел Џамбаски. Џамбаски во повеќе наврати изразува иредентистички и територијални претензии кон Република Северна Македонија и упатува тешки […]