Вести Македонија Ударни вести

Черних: Продолжува следењето на движењето на тектонските плочи во Медитеранот

  Претставници на Сеизмолошката опсерваторија, проф. д-р Драгана Черних и д-р Јасмина Најдовска учествуваа на годишната меѓународна работилница за сеизмологија (ORFEUS Annual Observatory Meeting and Workshop, Second International EPOS SP Workshop on Adria Array – Seismology), што се одржа во Потсдам, Германија.       На овој меѓународен собир на сеизмолози беа прикажани досегашните активности […]