Вести Македонија Ударни вести

Потпишана Конвенцијата на Советот на Европа против манипулации во спортските натпревари

  Заменик-претседателката на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска, денеска во името на Владата, официјално ја потпиша Конвенцијата на Советот на Европа против манипулација во спортските натпревари. Со потпишувањето на оваа Конвенција, што се одржа на 17-та Конференција на министри задолжени за спорт, во организација на Советот на Европа, нашата држава се […]