Алтернатива Настани

„Лаењето на облаците не ги повредува кучињата“ изложба на Дритон Селмани

  На 4 ноември, во 20 часот, во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена изложбата „Лаењето на облаците не ги повредува кучињата“ на Дритон Селмани. Куратори на поставката се: Владимир Јанчевски, Ива Димовски и Благоја Варошанец.   Селмани е еден од тројцата наградени автори за „Најуспешен автор и дело“ на минатогодишното 13. […]