Вести Свет Став Ударни вести

Соголениот ајатолах – Реза Аслан

  Улогата на врховен водач на Иран која се заснова на тврдењето дека тој го отелотворува истиот оној непогрешлив и божествен авторитет како кај пророкот Мухамед, е во спротивност со вековната доктрина на исламот. Тоа е целосно измислена функција чија легитимност денес е доведена во прашање како никогаш порано, пишува Реза Аслан за Республика. Протестите […]