Вести Македонија Став Топ теми Ударни вести

ЗНМ и ССНМ: Законските измени за новинарите да бидат донесени што побрзо во Собранието

  Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) денеска пред Собранието на РСМ, одржаа прес-конференција, по повод 2-ри ноември Меѓународниот ден за прекинување на неказнивоста на злосторствата против новинарите. Пред новинарските екипи се обратија претседателот на ЗНМ, Младен Чадиковски и претседателот на ССНМ, Павле Беловски. „На овој ден, […]