Вести Македонија Ударни вести

Претседателот на ССК, Ангелоски на годишен самит на Светската коморска федерација

  Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Трајан Ангелоски зеде учество на годишниот самит на Генералниот Совет на Светската коморска федерација кој се одржува во Париз со фокус на утврдување на стратегијата за дејствување на коморите во наредните години втемелена на реалните потреби на бизнисите и глобалните економски предизвици.     На настанот […]

Вести Македонија Ударни вести

Соработка ССК и „Генерали Инвестментс“: Како вашите пари да работат за вас

  Сојузот на стопански комори на Македонија воспоставува соработка со „Генерали Инвестментс“ со цел подигнување на нивото на информираност на бизнис секторот за можност за создавање на додадена вредност преку инвестирање на расположливите  финансиски средства во инвестициски фондови, во рамките на што беше организиран информативен состанок за членовите. Лазе Камчев, главен извршен директор на „Генерали […]