Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Прва македонска мобилна апликација „Челенџер““ на натпреварот за зелени бизнис-идеи

Група млади креираат прва македонска мобилна апликација наречена „Челенџер“ (Challenger) која ќе ви постави предизвик да пешачите и возите велосипед и да бидете наградени, а со тоа да не користите автомобил и да придонесете за намалување на загадувањето.   „Сите се повикуваат дека треба да се пронајде решение за аерозагадувањето, ние одлучивме да бидеме дел од […]