Вести Македонија Ударни вести

АХВ И СТОКОМАК: Се повлекува трајно млеко Милкано, доколку сте го купиле веднаш да го вратите – има присуство на афлатоксин М1

  Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека се отповикува небезбедениот производ УХТ ТРАЈНО МЛЕКО, МИЛКАНО 3,2%, поради присуство на присуство на афлатоксин М1 со сериски број/лот- LOT FD04. Апелираат до крајните потрошувачи кои гo имаат купено горенаведениoт производ со посочениот сериски број/лот, истиот да нe гo консумираат и да гo вратат на […]