Вести Македонија Ударни вести

Османи на состанок на министрите за надворешни работи на ЦЕИ во Софија

  Министерот за надворешни работи Бујар Османи учествуваше на состанокот на министри за надворешни работи на Централно Европската Иницијатива (ЦЕИ), чиј домаќин оваа година беше министерот за надворешни работи на Бугарија, Николај Милков во рамките на  бугарското претседавање со иницијативата.   Во фокус на дискусиите беше изнаоѓањето начини за помош и поддршка на Украина, преземање […]