Вести Македонија Став Ударни вести

Пропусти во регулативата за недела како неработен ден – Мимоза Богатинова Кузмановски

  Законското решение не е најсоодветно и може да доведе до дискриминирање и на работниците и на правните субјекти кои делуваат на слободниот пазар, пишува Мимоза Богатинова – Кузмановски за Республика. По речиси две години од иницијативата на Сојузот на синдикати на Македонија беа донесени измени во законската регулатива кои требаше да овозможат денот недела да биде […]