Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Нова катедра по македонистика во Анкара

  Постигнат е успех од историско значење за македонистиката. Започнуваат со работа нова македонистичка катедра и нов лекторат по македонски јазик на странски универзитет – на престижниот Анкарски универзитет во Турција, информираат од Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“. Како што е наведено, со новоотворената катедра и […]