Алтернатива Настани

Ретроспективна изложба на Теофил Шулајковски Тофе во Чифте Амам

Национална галерија Чифте амам, 15 ноември Потегот со четка – налик на две трепкања со очите (кон ретроспективната изложба на Теофил Шулајковски – Тофе)   Појдовен момент за организирање на изложба која има ретроспективен предзнак и е посветена на Теофил Шулајковски – Тофе (Дебар, 1934– Скопје, 2009), наш еминентен ликовен автор, е фактот што тој […]