Вести Македонија Ударни вести

Уставниот суд оформи предмети за здруженијата „КЦ Иван Михајлов” и Цар Борис III Охрид

  Поради интерес на повеќе медиуми и организации Уставниот суд информира дека е оформен предмет во кој се оспорени Статутот и Програмата на Здружението „КУЛТУРЕН ЦЕНТАР ИВАН МИХАЈЛОВ”.  Предметот се наоѓа во почетна фаза, односно во претходна постапка и е предаден на работа кај советник на Судот и судија кои во следниот период треба да […]