Алтернатива Настани

Народен театар Битола слави 78 години

  Битолскиот театар како најстар театар во земјава годинава слави 78 години од првиот македонски збор изговорен на театарските штици. На 14 ноември 1944 година е изведена едночинката на Владо Малевски “Ѓоре Магаревски“ во режија на Димче Стефановски. Денешниот роденден е 78 години непрекината дејност, а тоае навистина голема бројка и по тој повод НТБ […]