Вести Македонија Став

Дилеми и отворени прашања за иднината на отворен Балкан – Стефан Ристевски

  Дали државите од регионот можат политичките ветувања да ги претворат во реалност за граѓаните и компаниите, пишува Стефан Ристевски за Республика. Покрај обврските за регионална соработка и за одржување на добрососедските односи кои произлегуваат од Спогодбите за стабилизација и асоцијација, овие прашања се инкорпорирани и во преговарачките рамки во процесот на пристапување кон ЕУ. […]