Вести Македонија Ударни вести

Меѓународен ден на толеранцијата: Толеранцијата не е само морална должност, туку и политичка и правна обврска

  Меѓународниот ден на толеранцијата, кој секоја година се обележува на 16 ноември заради јакнење на јавната свест за опасностите од нетолеранцијата и нагласување на потребата од посветеност и акција, е одлична можност уште еднаш да се потсетиме на вредностите кои се клучни за опстанокот на човештвото. Секој ден сведочиме дека омразата и насилството се […]