Вести Македонија Ударни вести

Грковска-Корман: Пристапните преговори за членство во ЕУ овозможуваат брзи и квалитетни реформи

  Во рамките на Глобалниот Форум 2022, заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска, имаше средба со генералниот секретар на Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД), Матијас Корман, со кого разговараа за можностите за поголема експертска поддршка за Република Северна Македонија, особено во рамките на процесот на унапредување […]