Алтернатива Настани

Македонска филхармонија: “РААТ” електро акустична ѓурултија со Џијан Емин

  РААТ, Македонска филхармонија, 1 декември со почеток од 20 часот  ЕЛЕКТРО АКУСТИЧНА ЃУРУЛТИЈА, ДИРИГЕНТ: ЏИЈАН ЕМИН ВИЗУЕЛИЗАЦИЈА: ЕМИЛ ПЕТРОВ     “Раат” е мултимедијална приказна раскажана преку автентичен третман на звукот обликуван во препознатливиот авторски стил на композиторот Џијан Емин.   Најубавите работи во животот, љубовта, среќата, мирот, разумот, небото, морето, реките, планините, …се бесплатни […]