Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Собранието домаќин на изложба за сеќавање на жртвите од Гладоморот во Украина

  Претседателот на Собранието, Талат Џафери, денеска ја отвори изложбата за сеќавање на жртвите од Гладоморот во Украина, насловена како  „Украина се сеќава, светот признава“.     На изложбата се претставени информативни материјали за вештачкиот глад организиран од советските власти во Украина 1932-1933 година, познат како Гладомор. Во своето обраќање пред присутните, претседателот Џафери рече […]