Вести Македонија Ударни вести

Итна ревизија на новите тарифници на Агенцијата за катастар или клуч на врата на геодетските компании

  Комората на трговски друштва за геодетски работи остро реагира на едностраното зголемување на надоместоците со новите тарифници кои ги воведе Агенцијата за катастар на недвижности (АКН), без никакви консултација, а со кои се врши зголемување на цената на добивањето на одредени податоци и до 500 отсто, што е на товар на геодетските друштва, нотарите, адвокати и […]