Алтернатива Вести Македонија Настани Топ теми Ударни вести

Влада Урошевиќ, д-р Сашко Јовев, Африм Османи и Исмет Рамиќевиќ добитници на наградата „Св. Климент Охридски“

  Одборот за доделување на државната награда „Св. Климент Охридски“, во согласност со Законот за државните награди и Законот за изменување и дополнување на Законот за државните награди („Службен весник на РМ“ бр. 52/06, 54/07, 74/12, 99/18 и „Службен весник на РСМ“ бр. 98/19), и Правилникот за работа на Одборот, на  својата  седница одржана на 3.11.2022  година, донесе Одлука за доделување на државната […]