Вести Македонија Ударни вести

Претседателот во посета на Ристо Донев интернационален мајстор во дописен шах

  Претседателот Стево Пендаровски го посети 60-годишниот Ристо Донев, лице со церебрална парализа, носител на титулата интернационален мајстор во дописен шах.     Тој го запозна претседателот Пендаровски со неговите шаховски достигнувања, со освоените бројни признанија, медали и пехари, но и со предизвиците со коишто се соочува 13 години, неговите успеси да бидат институционално признати […]