Алтернатива Вести Македонија Настани Став Ударни вести

Фронт 21/42: Запирање на активности за понатамошна урбанизација врз Охридското Езеро и Галичица

  Минатата недела се одржа 42-та сесија на Постојниот Комитет на Бернската Конвенција при Советот на Европа, на која се разгледуваше и отворениот случај за заканите врз Охридското Езеро и Галичица. За време на дискусијата за овој случај претставниците на неколку држави (Германија, Австрија, Полска, Словачка, Шведска), дополнително посебно ја изразија загриженоста за состојбата на […]