Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

МОФ: Со огромни прашалници активисти запрашаа „Ќе се дише ли зимава“?

  Креативни скулптури со прашањето „Ќе се дише ли зимава“ денес беа поставени на плоштад „Македонија“ и пред ЈУ Дом на културата „Кочо Рацин“ во Скопје, во рамки на герила акција на Младинскиот образовен форум (МОФ).     Преку ваквата иницијатива, организацијата има за цел да ја подигне свеста на институциите во однос на сите […]