Алтернатива Вести Македонија Настани

Награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за Александар Трајковски и Лаура Папранику-Бејтула

  Утре, во Кристалната сала во Собранието, во 12:00 часот, Одборот за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ ќе ја додели наградата „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за 2022 година за остварувања во областа на публицистиката и новинарството од интерес на Република Северна Македонија. Државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за остварување во областа на публицистиката му […]

Алтернатива Вести Македонија Настани

Награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ 2022 за Александар Трајковски и Лаура Папранику-Бејтула

  Публицистот Александар Трајковски за остварување во областа на публицистиката и новинарката Лаура Папранику-Бејтула, за остварувања во областа на новинарството се добитници на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“.   Одлуката ја донесе Одборот за доделување на наградата на седницата одржана на 24 ноември, врз основа на членовите 1, 2, 7, 12, 16, 17 и 18 […]